Julekalender

Hvilke og hvornår bliver julekalender vist i år?

Når det bliver 1 december, er årets tv julekalender det helt store trækplaster. Og hvis du tripper for at vide hvilke julekalendere der vises, på hvilke tv kanaler og hvornår i 2020, finder du overblikket her.

Julefeber

DR

kl: 19:30

Juleønsket

TV2

kl: 20:00

Nissebanden

Ramasjang

kl: 17:00

 

 

”Julefeber” er året DR julekalender på tv i 2020

”Julefeber” er titlen på årets nye julekalender der bliver vist på DR i år.

Julefeber er lavet i samarbejde med det Kongelige Teater, hvor julekalenderen også foregår.

Den nye julekalender handler om Bjørn på 13 år, der bor sammen med sin lillesøster Gro og hans far, der spilles af Joachim Fjelstrup. Deres mor gik bort for nogle år siden, og faren har kæmpet med at få økonomien til at strække. Det går helt skidt, og den 1 december bliver den lille familie smidt ud af deres lejlighed på Amager.

Faren arbejder på det Kongelige Teater, og familien flytter ind på loftet af teateret i alt hemmelighed.

Livet på teateret gør mærkelige ting ved Bjørn. Når han hører julemusik begynder han lige pludselig at danse lettere hysterisk.

Lillesøster Gro tager rollen som mor og prøver at binde familien sammen, men hun har en særlig juledrøm som hun også gerne vil forfølge. Deres mormor der spilles af Bodil Jørgensen, er lidt skør og skal være med at hjælpe.

Herfra begynder tingene at tage sine mærkelige, spændende og finurlige veje i historien.

Årets DR julekalender bliver instrueret af Natasha Arthy og har Rune Schjøtt-Weith som hovedforfatter.

Se også: Julekalendere gennem tiden

 

TV2 julekalender 2020: ”Juleønsket”

I år bliver julekalenderen ”Juleønsket” fra 2015 genudsendt på TV2. Helt ligesom de andre år, kan børnene samle kort ved køb i Coop butikker.

Juleønsket er et eventyr om dæmoner og engle, hvor hovedpersonen Julie kun har et ønske; at holde juleaften med sin familie. Familien har dog travlt med arbejde, så ønsket virker langt langt væk.

I historien får Julie et ønske opfyldt og herfra går eventyret i gang.

 

Ramasjang: ”Nissebanden”

DR Ramasjang viser et gensyn med den første julekalender om Nissebanden.

Nissebanden fra 1984 handler om den hemmelige Nissebande der arbejder for julemanden. Han har mistet sit julehumør og kan derfor ikke dele julegaver ud til børnene. Derfor skal Nissebanden på jagt efter julehumøret inden den 24 december.

Skriv din kommentar her