Underholdning

Populære julehistorier til hygge i december

Sponsoreret/reklamefinansieret indhold

Året afsluttes med julens hygge hvor mange af os kommer ned i tempo, hygger og måske endda finder romantikken frem. Julen med de mange traditioner som adventsgaver, julegaver, julekalender til børn, julepynt, æbleskiver og selvfølgelig også de klassiske og nyere julehistorier.

Peters Jul af Johan Krohn, Den Lille Pige og Svovlstikkerne af H.C. Andersen og andre klassiske historier kender de fleste. Men der findes rigtig mange andre sjove og spændende historier med juletema, hvor du både finder børnebøger og julefortællinger til voksne. Vi har fundet et udvalg af populære, klassiske og nye julehistorier der kan sprede hygge i 2022.

 

Snesøsteren af Maja Lunde

køb eventyr historier til børn

En julefortælling med flotte illustrationer i 24 kapitler der fortæller en rørende julehistorie.

Historien er om sorg, familie, venskab og julehyggen. Julian elsker julen, men familien er i sorg over tabet af Julians søster. Derfor er julen ligesom sat på hold i familien; Lige indtil Julian møder den glade pige Hedvig, og herfra tager historien besynderlige veje helt op til juleaften.

Historien er skrevet af norske Maja Lunde og kan købes som indbundet, lydbog eller e-bog.

 

 

Iqbal Farooq og den lede julestjerne

Køb Iqbal sjov julehistorie

Iqbal kan også nydes som julehistorie i denne bog af Manu Sareen. Historien er lige så skør og sjov, som du kender Iqbal. Hans far får en genial ide den 24 december; Han vil have det flotteste og største juletræ på hele Nørrebro. Og julen inkluderer selvfølgelig også den tosset onkel Rafiq og en lyssky julemand.

 

 

Et juleventyr af Charles Dickens

køb Charles Dickens' klassiker Et juleeventyr

Nyudgivelse af klassikeren Et Juleventyr af Charles Dickens. Historien har mageløse illustrationer af Roberto Innocenti med 7 nye vignetter. Historien handler om den sure, ubehagelige og rige gnier Ebenezer Scrooge som hader julen. Moralen i historien er, at penge ikke er alt og dèt at give, kan give dig meget mere glæde i livet.

 

 

Fra alle os til alle jer af Walt Disney Studio

gavebog med alle historierne fra Disneys juleshow

”Fra alle os til alle jer” er alle klassikerne fra Disney Juleshows. En gavebog der kan give sjov og hygge til de små børn fra ca. 3 år. Bogen indeholder de største klassikere som Bambi, Pinocchio, Peter Pan, Lady og Vagabonden, Snehvide, Askepot, Snehvide og de 7 små dværge og Aristocat.

 

 

Jul i Bulderby af Astrid Lindgren

køb julefortællinger af Astrid Lindgren

Astrid Lindgren er et hit til børnene. Og hvorfor ikke også læse julehistorien fra forfatteren sammen med pigen eller drengen. Julehistorien af Astrid Lindgren blev udgivet i 2019, hvor Bulderby sætter rammen for historien.

Børnene i Bulderby hjælper til med juleforberedelserne i forhold til juletræ, juleneg og alt det andet helt op til juleaften.

 

 

Det første juletræ af Elly Griffiths

Køb et juleeventyr for voksne

Det første Juletræ er en julehistorie bygget på Elly Griffiths populære krimiserie. En bog til de store teenagere og voksne, hvor du både får grin, gys og spænding. Elly Griffith skaber klassiske britiske krimier i Ruth Galloway serien, der kan være perfekte som mandelgave, adventsgave eller måske som bog i julegave.

 

 

Vitello – 24 Julehistorier

køb historier og julespil til børn

Vitello af Kim Fupz Aakeson & Niels Bo Bojesen er populære børnebøger der er anbefalet fra ca. 5 års alderen. Vitello laver selvfølgelig også mange skøre og sjove ting i julen. Og det kan barnet eller børnene få glæde af med denne ”Vitello – 24 historier”. En ny historie med drillenisser, snemænd og andet til hver dag i julen, hvor der kan læses højt med forælder eller anden.

 

 

Vinter- og Julehistorier af Sigfriend Lenz

læs Sigfried Lenz julefortællinger

Vinter- og Julehistorier er til unge og voksne. Bogen af Sigfriend Lenz er første udgivelse i Danmark, og dækker over forskellige klassiske fortællinger fra forfatteren. Universet har baggrund i Sigfriend Lenz minder fra barndommen og oprindelsen i Masurien. Sjove, mærkelige og ukendte fortællinger der kan fascinerer dig i december.

 

 

Juleønsket

læs juleønsket med børnene

Juleønsket af Kenneth Bøgh Andersen er en sød julefortælling om et par drillenisser der skal redde julen. Der går noget galt i julemandens værksted, så børnene Klaus og Julie ikke kan få deres gaver; hvilket også gælder alle andre børn i hele verden. Derfor bliver de to drillenisser Skjalte og Loppe sat til at løse problemet, så gaverne kan komme frem.

Historien er delt op i 14 afsnit, hvilket dækker alle hverdagene i december måned. Derfor er bogen oplagt til at læse op i hverdagen og velegnet til institutioner og skoler.

 

 

En julehistorie… og så alligevel ikke

find en sjov drillenisse bog

”En julehistorie… og så alligevel ikke” af Kim Fupz Aakeson der er kendt for de populære Vitello bøger. En rigtig sjov historie om hvad nisser laver, når de ikke arbejder hårdt i december måned. Når juleaften er ovre, så varer julen ikke lige til påske for nisserne. Vi hører og ser ikke nogen nisser efter juleaften. Og hvor er de så henne? Og hvad laver de? Det giver Kim Fupz Aakeson hylende sjove forklaringer på. Bogen er velegnet fra ca. 4 år.

 

 

Juleeventyr af H.C. Andersen

klassiske juleeventyrer fra h.c. andersen

H.C. Andersen juleeventyr er klassisk oplæsning med børnene. Her vil denne række af eventyr som ”Den lille pige med svovlstikkerne”, ”Nissen og madammen” m.m. give piger og drenge indblik i de spændende eventyrer fyldt med eftertænksomhed og glæde.

 

 

Bjarne Reuter Historien om Nissen

køb Historien om Nissen børne- og ungdomsbog

Bjarne Reuters julehistorie handler om Vida og nissen. En vinternat bliver landet lukket på grund af snevejr, hvor veje, skoler og andet bliver lukket. Selv samme dag som Vida og Karl skulle på vinterferie hos deres farfar der bor i en stor skov, men heldigvis er det sjovt for farfar har en kane. Desværre falder Vida af kanen føler sig helt alene i skoven, men helt alene var hun dog ikke – Herfra tager historien sin gang med Vida og den lille nisse.

 

 

Da julen kom til Mumidalen

køb en sød julehistorie med mumitrolde til de helt små

Da julen kom til Mumidalen af Tove Jansson er en sød julehistorie til de små fra ca. 4 års alderen. Historien handler om hvordan man holder jul i Mumidalen, når mumitroldene bliver vækket fra deres vinterdvale og skal opleve sne og jul. Søde illustrationer og en god historie der hitter til de mindre børn.